2023. aasta Saaremaa ooperipäevade peaesineja tuleb Moldovast

XVI Saaremaa ooperipäevad toimuvad Kuressaare lossihoovis 25.–30. juulini 2023. aastal ning sel korral lõi Eesti Kontsert käed Maria Bieșu nimelise Moldova rahvusooperi ja -balletiteatriga.

 Eesti Kontserdi juht Kertu Orro sõnas, et ooperipäevade külalisteatrite valikul on kõrge kunstilise kvaliteedi kõrval alati olnud eesmärk esitleda Eesti ooperisõpradele uusi rahvuskultuure ja teatreid, keda siinmail varem nähtud pole. „Tegemist on väga tugeva teatriga oma regioonis, kes ligi poole aastast esineb Moldovast väljaspool, gastroleerides Euroopas ja Aasias,“ rääkis Orro. „Kui selgus, et lisaks kõrgele kvaliteedile on teatri solistide pink aukartustäratavalt pikk, oli valikut teha lihtne.“

Maria Bieșu nimeline Moldova rahvusooper ja -ballett toob 2023. aasta Saaremaa ooperipäevadele tõelised muusikalised maiuspalad – esitusele tulevad Giacomo Puccini „Turandot“ ja „Boheem“, Pjotr Tšaikovski „Luikede järv“, Giuseppe Verdi „Aida“, programmi lõpetab pidulik ooperigala.

Alates tänasest on soodustingimustel müügil 2023. aasta Saaremaa ooperipäevade piletid, mida saab tänasest osta nii ooperipäevadel kohapeal, ooperipäevade kodulehel www.saaremaaopera.com kui ka Piletimaailmas (www.piletimaailm.com). Kuni juuli lõpuni on piletid 20 protsenti soodsamad.

Maria Bieșu riiklik ooperi- ja balletiteater (Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieșu” din Republica Moldova) on üks Ida-Euroopa juhtivaid ooperi- ja balletiteatreid. Teater on tuntuks saanud kõrgetasemelise muusika- ja teatrikunsti edendajana ning andnud hoo paljude lauljate ja tantsijate rahvusvahelisele karjäärile. Alates 1990. aastast on teater nimeka ooperilaulja Maria Bieșu eestvedamisel korraldanud Moldova teatrikunsti arenguks ülimalt tähtsat loomingulist projekti, rahvusvahelist ooperi- ja balletitähtede festivali „Maria Bieșu kutsub“. Soprani surma järel 2012. aastal kannab see tema nime ning jätkab primadonna algatust olla ühelt poolt kohtumispaigaks tipp-ooperi- ja balletiartistidele, aga teisalt olles ka edukas talendishow.

Tänavused Saaremaa ooperipäevad saavad täna õhtul alguse Eesti Kontserdi, Saaremaa vallavalitsuse ja Poola Vabariigi Suursaatkonna piduliku vastuvõtuga Kuressaare lossihoovis, millele järgneb Sileesia ooperi avaetendus „Romeo ja Julia“.

Vaata lisa www.saaremaaopera.com ja www.facebook.com/saaremaaopera

Foto: Eesti Kontserdi juht Kertu Orro sõlmis ooperipäevade pidulikul avamisel lepingu 2023. aasta Saaremaa ooperipäevade külalisteatri, Maria Biesu nimelise Moldova rahvusooperi- ja balletiga. Teatrit esindas asedirektor Iurie Matei. Foto Gunnar Laak

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.