Tsirkuseetendus: Don’t leave me hanging!

  • Teisipäev, 3.11
  • 19:00
  • Jõhvi, Jõhvi kontserdimaja
  • OÜ Duo Sabok

Tutvustus

Tsirkuselavastus pühitseb inimkeha võimeid, selle tugevaid ja nõrku külgi, ilu ja inetust. Koreograafia kulgeb vertikaalsel köiel, pöörlevas Cyri rõngas ja paarisakrobaatika elementides. Intiimse valguse, folkmuusikast inspireeritud muusika ja tsirkusetrikkidest tulvil liikumise abil luuakse võimas atmosfäär. Kogeda saab tundlikku lugu sõprusest, kus alati võib side suurest pingutusest rebeneda. Eelkõige nõuab julgust semudevaheline õrnus ja tähelepanu, et teist üldse õhus riplemas märgata. Tsirkusekunsti jõulise energeetika kõrval esitatakse helli hetki, kus midagi reaalselt juhtub, luuakse uut suhet, et koos edasi minna.
Hullumeelse hüppe sooritamine teadmatusse ei nõua mitte ainult julgust ja valmisolekut läbi kukkuda, pigem eeldab võimatu tegu usaldust kõige ümbritseva vastu.
Etendus kestab 55 minutit.
Trupp: Circus Sabok (EE)
Artistid: Kert Ridaste (EE), Saana Leppänen (FI), Lars Schmidt (DE)
Muusikaline kujundaja:  Thibaud Rancoeur (FR)
Dramaturgiline tugi: Sade Kamppila (FI), Julien Auger (FR)
Tehniline tugi: OMSolutions (EE), Karl-Oskar Ridaste (EE)
Graafiline disainer: Kirstin Made (EE)
Kaasprodutsendid: Sirkus Aikamoinen, PartnerAkro, MTÜ Akropesa
Residentuurid: Näyttämo, Subtopia, Circus Kolektiv, DYNAMO Workspace, Circus I Love You, PartnerAkro ja Sorin Sirkus.
www.duosabok.com
Produtsent: Merit Illak (EE)
Circus SaboK nime taha peituvad Saana Leppänen ja Kert Ridaste, kes on uue põlvkonna tsirkuseartistid. Kert on õppinud Eestis noorte tsirkuses ja Hollandi tsirkusekoolis AcaPA, Saana alustas  tsirkuse õpinguid Soomes, mõlemad lõpetasid 2018. aastal Stockholmi Tantsu- ja Tsirkuseülikooli DOCH. Kerdi erialaks on paarisakrobaatika, Saana on vertikaalse köie artist. SaboK on andnud etendusi üle maailma ja teinud koostööd erinevate kompaniidega, nagu Cirkus Cirkör, Cirkus Nikolajeff, Circus I Love You jt.
Lars Schmidt on õppinud muusikalinäitlemist Berliini Kunstide Ülikoolis ning omandanud magistrikraadi Londoni Kuninglikus Kõne ja Näitlemise koolis. Ta on mänginud muusikalilavastustes Berliini Wintergarteni teatris, Potsdami teatris, Gärtnerplatzi teatris, Magdeburgi ooperis, Kölni ooperis jm. Hetkel töötab filmirežissööri ning foto- ja videokunstnikuna.
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.