Pierre Hantai (klavessiin, Prantsusmaa)

  • Reede, 27.04
  • 18:00
  • Tallinn, Tallinna Filharmoonia Mustpeade maja

Tutvustus

Esitajad:

Pierre Hantai (klavessiin, Prantsusmaa)

Kavas:

Girolamo Frescobaldi: Toccata seconda (Libro Primo di Toccate, 1624)

William Byrd: The Woods so Wilde, Prelude, A Ground

Johann Sebastian Bach: Inglise süit nr 4 in F-duur BWV 809. Prelude – Allemande – Courante – Sarabande – Menuets – Gigue

Georg Friedrich Händel: Ouverture ooperist “Il Pastor Fido” HWV 8a. Süit d-moll HWV 436. Allemande – Courante – Sarabande – Menuet con variazioni – Gigue

Johann Jakob Froberger: Tombeau de Monsieur Blancrocher.

Louis Couperin: Prélude C-duur

Johann Sebastian Bach: Partiita nr 3 a-moll BWV 827. Fantasia – Allemande – Corrente – Burlesca – Scherzo – Gigue

Pierre Hantaï kiindus kirglikult Bachi muusikasse 10-aastaselt. Tänu Gustav Leonhardti mõjule hakkas ta klavessiini õppima iseseisvalt, seejärel ameeriklasest õpetaja Arthur Haasi juhendamisel. Oma esimesed kontserdid andis Hantaï juba varases nooruses, kas üksi või koos vendadega Marc (traversflööt) ja Jérôme (viola da gamba). Kaks aastat õppis Pierre Hantaï Amsterdamis Gustav Leonhardti käe all, kes kutsus teda seejärel oma kontsertidele esinema. Järgnevatel aastatel tegi Hantaï koostööd paljude muusikute ja ansamblijuhtidega, teiste hulgas Philippe Herreweghe, vennad Kuijkenid, François Fernandez, Marc Minkowski, Philippe Pierlot.

Tänapäeval esineb Hantaï peamiselt solistina üle kogu maailma. Ta astub tihti üles külalisena koos Jordi Savalliga, aga kammermuusika esitamiseks naudib taaskohtumist ka oma vendade ning sõpradega, teiste hulgas plokkflöödi ja oboemängija Hugo Reyne, plokkflöödimängija Sébastien Marq, klavessinist Skip Sempé, barokkviiuldaja Amandine Beyer, klavessinist ja organist Olivier Fortin, tšellist ja gambamängija Christophe Coin ja tšellist Jean-Guihen Queyras.
Hiljuti tuli taas kokku ansambel Le Concert Français, mille Hantaï lõi 1980. aastatel, et esitada Bachi süite ja kantaate.

Tema ulatuslik diskograafia sisaldab hiljutisi salvestisi plaadimärgile Mirare: Johann Sebastian Bachi „Hästitempereeritud klaviiri“ I vihik ja Goldbergi variatsioonid ning Domenico Scrlatti sonaatidele pühendatud kolm plaati.

Koostöös Klavessiinifestivaliga

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.