Pärnu ooperipäevade esitluskontsert. Poola Kuningliku Ooperiteatri solistid

  • Kolmapäev, 23.03
  • 19:00
  • Pärnu, Pärnu kontserdimaja
  • Ooper
  • Eesti Kontsert

Tutvustus

Justyna Stępień (sopran)

Aneta Łukaszewicz (metsosopran)

Robert Gierlach (bariton)

Dagmara Dudzińska (klaver)

Kavas:
Chopin, Moniuszko, Szymanowski

7.–9. juulini 2022 toimuvate Pärnu ooperipäevade külalisteater on Poola Kuninglik Ooper. Märtsi lõpus tutvustab teater oma soliste, tegevust ja Pärnus toimuvat kolmepäevast festivali.

Kontserdil esinevat baritoni Robert Gierlachi saab näha 7. juulil Don Giovanni rollis ning metsosopran Aneta Łukaszewiczit 8. juulil Cześnikowa rollis Moniuszko ooperis „Õudne mõis“.

Poola Kuninglik Ooper tegutseb Varssavis, kunagises Poola kuningapere suveresidentsis Łazienki Królewskie’s. Sinna asutas kuningas Stanisław August Poniatowski ooperiteatri, mis avati 1788. aastal. See on üks vähestest tänaseni säilinud autentsetest 18. sajandi õukonnateatritest Euroopas. Kaasajal on Poola Kuninglik Ooper pälvinud tähelepanu just Mozarti ja poola heliloojate teoste esitustega. Seda pakuvad ka suvised etendused Pärnus –Mozarti „Don Giovanni“ ja Stanisław Moniuszko „Õudne mõis“. Ooperipäevad lõpevad traditsiooniliselt, piduliku galakontserdi-õhtusöögiga, mida juhib Anu Välba. 

Pärnu ooperipäevade piletid on müügil alates 23. märtsist. Rohkem infot ooperipäevade kohta https://parnu.concert.ee/parnu-ooperipaevad/

Poola Kuningliku Ooperi osalemine Pärnu ooperipäevadel on kaasrahastatud Poola Vabariigi Kultuuri- ja Rahvuspärandi ministeeriumi programmi “Inspiring Culture” raames.
PZU on Poola Kuningliku Ooperi toetaja
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.