Hooaja lõppkontsert: Jeruusalemma sümfooniaorkester

  • Neljapäev, 23.05
  • 18:00
  • Pärnu, Pärnu kontserdimaja
  • SA Eesti Kontsert

Tutvustus

Esitajad:

Jeruusalemma sümfooniaorkester
Tom Borrow (klaver, Iisrael)
Kaastegev tütarlastekoor Ellerhein (Tallinna Huvikeskus Kullo) Tallinnas ja Pärnus ning Tartu Ülikooli kammerkoor Tartus
Dirigent Andres Mustonen

Kavas Tallinnas ja Pärnus:
Mendelssohn. Kontsertavamäng „Suveöö unenägu“
Beethoven. Klaverikontsert nr 3 c-moll op. 37
Brahms. Sümfoonia nr 4 e-moll op. 98

Kavas Tartus:
Mendelssohn. „Suveöö unenägu“
Beethoven. Klaverikontsert nr 3 c-moll op. 37
Brahms. “Saatuselaul” op. 54; sümfoonia nr 4 e-moll op. 98

Jeruusalemma sümfooniaorkester tähistab sel hooajal oma 80 aasta juubelit. Raadio orkestrina on enamik nende kodusaalis Henry Crown Auditoriumis toimuvatest kontsertidest salvestatud Jeruusalemma raadiole. Väga oluline on nende panus oma maa heliloojatelt uue muusika tellimisel, esitamisel ja salvestamisel. Jeruusalemma 3000. aasta tähistamiseks telliti ja esmaesitati ühe tänapäeva suurima helilooja Krzysztof Penderecki oratoorium „The Seven Gates of Jerusalem“, teost dirigeeris maestro Lorin Maazel.

Pika tegutsemisaja jooksul on orkestri ees musitseerinud arvukalt legendaarseid muusikuid, sh Igor Stravinski, Arthur Rubinstein, Yehudi Menuhin, Mstislav Rostropovitš, Isaac Stern, Yo-Yo Ma, Pierre Boulez, Martha Argerich, Radu Lupu. Igal hooajal antakse kontserte ka Euroopas ja Ameerikas. Hiljutised kontsertturneed on viinud orkestri esinema Brasiiliasse ja Jaapanisse. Eestis juhatab kollektiivi nende sagedane külalisdirigent Andres Mustonen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.