Sergei Tanejevi nim keelpillikvartett (Peterburi) KONTSERT EI TOIMU!

  • Teisipäev, 31.03
  • 19:00
  • Tallinn, Tallinna raekoda

Tutvustus

Esitajad:

Ilja Kozlov (viiul)
Dmitri Korjavko (viiul)
Deniss Gontšar (vioola)
Dmitri Jerjomin (tšello)

Tanejevi kvartetti on peetud õigustatult 20. sajandi teise poole üheks parimaks kuulsat vene keelpillikooli esindavaks kvartetiks. Nende eriline kvaliteedimärk on Beethoveni, Tšaikovski, Tanejevi ja Šostakovitši kvartettide esitused. Ansambel on teinud arvukalt legendaarseid salvestisi Melodija plaadifirmale.

Tanejevi kvarteti moodustasid 1946. aastal neli Leningradi konservatooriumi teise kursuse üliõpilast, kes pärast kooli lõpetamist mängisid mitu aastakümmet Jevgeni Mravinski juhitud Leningradi filharmooniaorkestris, mis pakkus pidevat loomingulist ja nõudlikku keskkonda. 1989. aastal pääses kvartett esimest korda kontserte andma Lääne-Euroopasse ja Ameerika Ühendriikidesse, kus neid saatis suur edu. Nad saavutasid rahvusvahelise maine, salvestasid suurtele lääne plaadifirmadele Beethoveni, Tšaikovski, Šostakovitši ja Tanejevi kvartettide täielikud tsüklid.

Eestis astub kvartett üles uues koosseisus. Kõik osalejad on endiste tanejevlaste õpilased, rahvusvaheliste konkursside laureaadid ja Venemaa teenelise kollektiivi, Peterburi Filharmoonia sümfooniaorkestri liikmed.

Kavas:
Beethoven. Keelpillikvartett nr 8 e-moll op. 59/2
Šostakovitš. Keelpillikvartett nr 7 fis-moll op. 108
Tšaikovski. Keelpillikvartett nr 2 F-duur op. 22

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.