Kontsertlavastus „Unehaldjailm“

  • Pühapäev, 17.11
  • 12:00
  • Tallinn, Kultuurikatel, Väike saal
  • SA Eesti Kontsert

Tutvustus

Esitajad:

Duo Telluur:
Heli Ernits (inglissarv), Kirill Ogorodnikov (kitarr)
Sandra Lange (visuaalid)
Lavastaja Helen Rekkor

Noorele vaatajale pühendatud kontsertlavastus “Unehaldjailm” kutsub publikut kogema meloodiate ja varjuteatri salapärast maailma. Klassikalise muusika kooslus Duo Telluur, visuaal-poeetilise teatrikeelega lavastaja Helen Rekkor ning nukunäitleja Sandra Lange loovad meloodilise ja maagilise visuaalse rännaku uneilma aladele.

Heli Ernits: “Idee koostööks varjuteatriga tuli Duo Telluuri muusikale ja omapärasele sumedale kõlale mõeldes. Tahtsime meie lastele mõeldud kontserdi siduda visuaaliga, aga et see harmoneeruks samas ka meie stiili ja suunaga. Varjuteater on ju samamoodi elavas esituses nagu meie muusikagi. Ja loomulikult, kui on juba varjud, siis on öö. See tõigi meid koos lavastaja Helen Rekkoriga seiklema unehaldja maailma.”

Helen Rekkor:  “Varjuteater kui tuhandeid aastaid vana teatriesteetika on üllatusi ja avastusi pakkuv mängumaa veel tänapäevalgi; valguse ja varju ning muusika sümbioosis sündiv maailm on maagiline ja mänguline. Ka selline olmeline ese nagu kahvel võib varjuteatri-unenäoilmas saada täieõiguslikuks tegelaseks. Eraldi rõhutamist nõuab tõsiasi, et ükski lavastuses kasutatav visuaal ei ole eelsalvestatud, vaid kõik, mida vaataja näeb, sünnib elavas esituses.”

Kontsertlavastuses kõlab Gustav Holsti, René Eespere, Modest Mussorgski jt muusika

Publik istub vaipadel ja patjadel!

Kestus 30 min

Vanus: 7+

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.